Veel gestelde vragen

 

 

Is tanden bleken veilig?

Wij werken uitsluitend met producten die op geen enkele wijze schade kunnen aanrichten aan uw gebit. De gel is ook geschikt voor mensen met gevoelige tanden. De behandeling kan probleemloos herhaald worden voor een optimaal resultaat.

 

Hoe lang blijven mijn tanden wit?

Na een tandebleekbehandeling met peroxidevrije bleekgel ziet u direct het resultaat. Meestal kleurt het gebit bij de eerste behandeling tussen de 4 en 8 tinten lichter. Het gebit zal daarna langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van de levensstijl. Drinkt u veel koffie, thee en rode wijn en rookt u veel sigaretten, dan zullen uw tanden sneller verkleuren. En dan heeft u dus sneller een nieuwe behandeling nodig.

 

Worden alle sessies op 1 dag/avond uitgevoerd?

Ja! alle sessies doen wij op 1 dag/avond.

 

Hoe lang duurt een behandeling?

Als dit de eerste keer is dat u uw tanden laat bleken, is een 2e  behandeling binnen 2 ½ week ten zeerste aan te raden. Deze behandeling zal het meest haalbare resultaat leveren waardoor u langer plezier hebt van de behaalde tint van uw tanden. Voor het behoudt van het resultaat is het aanbevolen om 1x per 3 á 5 maanden de behandeling te herhalen. Dan zult u altijd mooie tanden behouden.

 

Waarom mondspreiders en geen bitje?

Met een mondspreider schijnt het LED-licht direct op de tanden met bleekgel. Daarom werkt deze methode beter dan met een bitje. De tanden worden witter en het effect blijft langer zichtbaar.

 

Doet tanden bleken pijn?

Nee, zolang uw gebit in goede staat is, is er geen sprake van gevoeligheid. De behandeling is geheel pijnvrij.

 

Is het LED-licht schadelijk?

Nee, dit is 100% veilig.

 

Kunnen kronen ook worden gebleekt?

Ook op kronen komt een aanslag laag. Deze aanslag wordt met bleken verwijdert, maar het wordt niet lichter dan de kleur van de kroon.

 

Mag ik bleken met een vulling?

Ook bleken met een vulling is mogelijk. Wat het beste om te doen is om per sessie aan te kijken in verband met het mee kleuren van de vulling. We kunnen nooit garanderen dat een vulling 100% mee kleurt, daarom het advies om het per sessie aan te kijken.

 

Waardoor wordt de kleur van mijn tanden bepaald?

Dit wordt bepaald door:

  • Genetische factoren
  • Consumptie: eet-drink- en rookgedrag
  • Mondverzorging: hoe vaak poets/flos je en frequentie tandartsbezoek

 

Wat zijn de voordelen van bleken zonder peroxide?

  • Voordelig
  • Pijnloos
  • Snel resultaat
  • Veilig