Verzorging nagels

Als u uw nagels mooi wilt houden is het van belang dat u ze regelmatig op laat vullen.

Hoe vaak dit moet gebeuren ligt aan hoe snel u nagel groeit, dit is per persoon verschillend dus hier een tijdsbestek aan koppelen is voor iedereen anders.

Over het algemeen is het gebruikelijk dat de nagels om de 3 á 4 weken moeten worden opgevuld, dit is het beste te bekijken als u bij  de nagelstyliste bent.

 

Verzorgingstips!

  • Gebruik dagelijks nagelriemolie om uw nagelriemen en kunstnagels in goede conditie te houden. De olie legt een filter over de nagel, waardoor water geen kans krijgt deze uit te drogen.
  • Bescherm uw nagels door handschoenen te dragen bij tuinieren of bij langdurige aanraking met water met schoonmaakmiddelen. Vermijd opwaartse druk op de nageltoppen. Middelen als terpentine, aceton enz. zijn funest voor je (kunst)nagels.
  • Haal uw kunstnagels er nooit zelf af. Als u uw kunstnagels niet langer wenst, ga er dan niet zelf aan plukken en trekken. Daarmee beschadigt u uw natuurlijke nagels, er scheuren dan laagjes van het nagelbed.
  • Knip uw nagels nooit! Gebruik liever een vijl.  Als een nagel breekt of begint te liften, maak dan een herstelafspraak.