Acrylnagels

 

 

De oplossing voor zwakke, snel afbrekende nagels. In combinatie met een verlenging (tip of sjabloon) kan er met acryl een prachtige kunstnagel worden gemaakt.

 

Acryl is een mengsel van poeder en vloeistof die samensmelten tot een vloeibaar bolletje. Dat bolletje wordt met een penseel aangebracht en in de juiste vorm geboetseerd. Door blootstelling aan de buitenlucht hardt dit vanzelf uit. Acryl is niet schadelijk voor de eigen nagel. De groei komt vanuit de nagelriemen en de nagel zelf heeft geen lucht nodig.

 

Werkwijze acrylnagels zetten

Na het desinfecteren van de handen en de nagels worden de nagelriemen terug geduwd. Daarna worden de natuurlijke nagels licht opgeschuurd en worden de nagels vetvrij gemaakt. Aansluitend wordt er een (tip of sjabloon)  op de nagels aangebracht en deze worden op de gewenste lengte geknipt en gevijld. Vervolgens wordt er een primer aangebracht voor een betere hechting met de acryl.

 

Nu kan de acryl worden aangebracht en uitgewerkt. Na het uitharden van de acryl worden de nagels gevijld, gepolijst en worden de nagelriemen ingesmeerd met olie.

 

Aangezien uw nagels groeien is het noodzakelijk om de acryl na een aantal weken op te laten vullen. Dit ligt doorgaans tussen de 2 en 4 weken. Waar nodig zal de acryl vervangen worden door een nieuwe laag en ook die zal weer aansluiten op de nagelriemen.